网上报名官方网站 成绩查询唯一渠道
2011年高三英语第一轮检测

第一部分:听力理解(共三节,30分)

(略)

第二部分:知识运用(共两节,45分)

第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,共15分)

从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

例:It’s so nice to hear from her again. ___________, we last met more than thirty years ago.

A. What’s more B. That’s to say

C. In other words D. Believe it or not

答案是D。

21. ––Which T-shirt do you prefer? Blue or green?

–– ______ will be OK. I don’t mind.

A. Either B. Neither C. None D. Each

22. Take the spare batteries with you ___________you need them.

A. so that B. even if C. as long as D. in case

23. ––Was ______ problem solved?

––We were trying to think of ______ way out, but it was difficult to find one.

A. a; a B. a; the C. the; a D. the; the

24. ––How long have you been here?

––Only about five minutes. Henry and Simon ______ here with me.

A. walk B. have walked C. walked D. had walked

25. Let’s go a little faster, ___________we’ll never get there on time.

A. yet B. or C. so D. and

26. With age, the mineral content of human bones decreases, ______ them more fragile.

A. make B. to make C. made D. making

27. ––Do you want to go to the cinema tonight?

––Sorry, I’m so tired. I ___________an early night.

A. have B. am having C. have had D. had

28. Listen, Mike. She ___________have done it. She’s been with me at the shop all day.

A. couldn’t B. shouldn’t C. needn’t D. wouldn’t

29. ______ in the sports world, a sportsman needs to train constantly to keep himself in

best condition.

A. Survive B. Surviving C. To survive D. Survived

30. When he was only thirty years old, he had already experienced _______most people only

experience when they are much older.

A. what B. which C. who D. when

31. All books ______ to the library more than three days late will be subject to a fine.

A. return B. returning C. to return D. returned

32. ––When will you be back, Peter?

––__________a couple of days.

A. On B. In C. For D. By

33. If I ___________you would drop in, I would have stayed home waiting for you.

A. have known B. knew C. would know D. had known

34. It’s reported that in the past 50 years around 80 percent of Beijing’s courtyard

houses ______.

A. had wiped out B. have wiped out

C. had been wiped outD. have been wiped out

35. Clearly, in a system ______ every decision is made on the basis of tradition alone,

it may be difficult to achieve progress.

A. that B. when C. where D. which

第二节完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)

阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

It was a cold Saturday morning. An old man walked slowly into the 36. With shoulders bent forward, he leaned on his trusty stick with each 37step.

His shabby clothes and warm personality made him 38out from the usual breakfast crowd. Unforgettable were his eyes that shone like diamonds and thin lips 39in a steady smile.

A young waitress named Mary 40him drag toward a table by the window. She ran over to him, and said, “Here, sir. Let me give you a 41with that chair.”

Without saying a word, he smiled and 42. She pulled the chair away from the table. Steadying him with one arm, she helped him get comfortably 43. Then she moved the table up close to him, and leaned his 44against the table where he could reach it.

In a soft, clear voice, he said, “Thank you for your 45.”

“You’re welcome, sir.” She replied 46. “And my name is Mary. I’ll be back in a moment, and 47you need anything at all in the meantime, just wave at me!”

After he had finished his breakfast, Mary brought him the change from his ticket. Then she 48him out from behind the table. She handed him his stick, and walked 49him to the front door. Holding the door open for him, she said, “Come back and see us, sir!”

He turned with his whole body and nodded with a 50smile. “You are very kind,” he said softly.

When Mary went to clean his table, she was 51to find that under his plate there was a business card and a note on a napkin (餐巾纸). Under the napkin was a one hundred dollar bill!

The note on the napkin 52, “Dear Mary, I respect you very much, and you respect yourself too. It shows by the way you 53others. You have found the secret of happiness. Your kind gestures will 54through those who meet you.”

The next day she was told that the man she had 55on was the owner of the restaurant where she was working.

36. A. restaurantB. shopC. hospital D. bank

37. A. big B. quick C. urgent D. unhurried

38. A. get B. lookC. standD. keep

39. A. heldB. madeC. remained D. put

40. A. feltB. noticed C. discovered D. realized

41. A. table B. cushion C. placeD. hand

42. A. noddedB. obeyedC. satD. hesitated

43. A. moved B. stayedC. seated D. rested

44. A. chair B. spoon C. stickD. plate

45. A. quickness B. kindnessC. cleverness D. politeness

46. A. happily B. sadly C. nervouslyD. vaguely

47. A. until B. thoughC. becauseD. if

48. A. calledB. helpedC. took D. made

49. A. byB. aroundC. with D. towards

50. A. confident B. gratefulC. relieved D. delicate

51. A. embarrassed B. satisfied C. disappointed D. astonished

52. A. readB. toldC. wroteD. showed

53. A. pleaseB. admireC. follow D. treat

54. A. passB. shine C. go D. pull

55. A. dependedB. servedC. waited D. agreed

第三部分:阅读理解(共两节,40分)

第一节:(共15小题;每小题2分,共30分)

第二节(共5小题;每小题2分,共10分)

第四部分:书面表达(共两节,35分)

第一节 情景作文(20分)

第二节 开放作文(15分)

第三、四部分大题略

参考答案:

第一部分:听力理解(共三节,30分)

(略)

第二部分:知识运用(共两节,45分)

第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,共15分)

21.A 22.D 23.C 24.C 25.B

26.D 27.B 28.A 29.C 30.A

31.D 32.B 33.D 34.D 35.C

第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)

36.A 37.D 38.C 39.A 40.B

41.D 42.A 43.C 44.C 45.B

46.A 47.D 48.B 49.C 50.B

51.D 52.A 53.D 54.B 55.C

第三、四部分试题答案略

来源:腾讯教育
责任编辑:liunaqin

首页 上一页 下一页 末页 共1页 第1页